Wat kan een advocaat strafrecht voor u betekenen?

Advocaten Blog

Waar houden strafrechtadvocaten zich mee bezig?

Een advocaat strafrecht is, zoals de functienaam van dit beroep al aangeeft, een advocaat die gespecialiseerd is in alle juridische zaken die er bij het strafrecht komen kijken en beschreven staan in het Wetboek van Strafrecht. Advocaten die zich bezighouden met het specifieke juridische deelterrein van strafrecht worden ook wel raadsmannen of raadsvrouwen genoemd. De reden hiervoor is dat deze advocaten hun cliënten, de verdachten, met raad en daad bijstaan tijdens het strafproces en hen proberen vrij te pleiten van schuld of verantwoordelijkheid. Wanneer een persoon of een instelling/ bedrijf gedagvaard wordt vanwege strafbare feiten - denk aan fraude, milieuvervuiling veroorzaken door illegale afval te lozen, doodslag, diefstal of zelfs moord - wordt een advocaat strafrecht ingeschakeld om de betreffende persoon of instantie tijdens de rechtszaak te ondersteunen.

Wanneer een advocaat strafrecht contacteren verstandig is

Er zijn tal van juridische situaties en omstandigheden die het verstandig en noodzakelijk maken om een strafrechtspecialist in te schakelen. In het strafrecht is het inschakelen van een advocaat tijdens de rechtsgang niet verplicht, anders dan bij civielrechtelijke en familierechtelijke procedures, faillissementen of surseances van betaling waar een advocaat inschakelen wel verplicht is. Toch is het contacteren van een ervaren advocaat in strafrechtzaken wel zeer aan te raden. Stel bijvoorbeeld dat u gedagvaard wordt vanwege vermoedelijke frauduleuze praktijken op uw werk, dan kan een goede advocaat ervoor zorgen dat u vrijgepleit wordt, onschuldig bent en uw baan behoudt. Gedaagden die zichzelf denken te kunnen verdedigen, komen vaak van een koude kermis thuis doordat de rechtszaak niet zo afloopt als gehoopt en komen dan achteraf meer dan een met hoge kosten te zitten. Neem dus het zekere voor het onzekere en laat u in strafrechtzaken altijd bijstaan door een juridische expert die de scherpe en minder scherpe randjes van de wet kent.

De grootste voordelen van een strafrechtadvocaat inhuren

Kiest u voor een ervaren en professionele strafrechtadvocaat om u te ondersteunen tijdens een rechtszaak, dan zitten daar flink wat voordelen aan. In de eerste plaats wordt u volledig ontzorgd als het gaat om al het papierwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van de verdediging, eventuele bezwaarschriften en - in voorkomende gevallen - het correct aantekenen van een hoger beroep. Een gedegen advocaat neemt u dan ook veel werk uit handen enn daarnaast veel kopzorgen en stress, die u er vaak niet bij kunt gebruiken gezien de problemen die u op dit moment heeft. Zeker als u zzp'er, winkelier, bedrijfsleider, directeur of manager bent is het zaak uw hoofd bij uw onderneming en bedrijfszaken te houden. Een advocaat kan u dusdanig ontzorgen, dat u de focus op uw werk en privéleven scherp houdt!   

Delen  

28 januari 2020

Wat er speelt in de advocatuur

Ben u werkzaam in de advocatuur of wilt u meer weten over wat er speelt in de branche, dan ben u hier op de juiste plaats. In dit blog vindt u de laatste stand van zaken binnen de advocatuur, ook wel General Attorneys genoemd. De advocatuur is veelvuldig in het nieuws, zeker na de recente moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Waar de advocatuur op een enkel geval na, voornamelijk in de anonimiteit opereerde, lijkt dit nu veranderd. In dit blog kunt u informatie vinden over de huidige stand van zaken binnen de advocatuur, vragen stellen en discussiëren over de uiteenlopende thema's binnen de advocatuur. Tevens kunt u uw ervaringen delen en uw mening geven over de toekomst van de advocatuur in Nederland.<br/><br/>