Wanneer heb je een notaris nodig?

Advocaten Blog

Wat doet een notaris precies en wanneer kun je de juridische hulp inschakelen? Je kunt de hulp en advies gebruiken wanneer je een bindende afspraak moet maken. Dit kan voorkomen in de persoonlijke situatie, maar ook voor zakelijke contracten. Om een duidelijk beeld te geven wat het notariaat precies doet, hebben wij een handig lijstje opgesteld:

Huwelijkse voorwaarden opstellen
Het huwelijk is natuurlijk enorm romantisch, maar je doet er goed aan om van tevoren al het een en ander op papier te zetten. De huwelijkse voorwaarden laten optekenen is slim voor later. Mocht er iets mis gaan, dan zijn beide partijen vooraf ingelicht en zijn er juridische afspraken gemaakt. Dit kan betrekking hebben op het inkomen, bedrijf, vastgoed en meer. Het notariaat is altijd afhankelijk en geeft juridisch advies dat gunstig is voor beide partijen.

Vastgoed
Bij het kopen of verkopen van een woning of bedrijfspand kun je zeker rechtelijke hulp gebruiken. Het is noodzakelijk en zelfs wettelijk verplicht om dit te laten regelen middels een notaris. Zowel de koper van de woning als de verkoper krijgt juridische begeleiding en de afspraken omtrent de verkoopt worden vastgelegd. Zo ontstaat er een onafhankelijk bindend akkoord tussen deze twee partijen.

Testament opstellen
Het is is waar veel mensen liever niet over nadenken, maar het opstellen van een testament is slim om te doen. Je wordt geholpen met alle juridische informatie die je moet weten over schenken en eventuele heffingen en belastingen. Je krijgt advies over hoe je het testament opstelt en je kunt jouw testament juridisch en bindend laten opstellen het notariaat. Wanneer de ontvangers van het testament recht kunnen doen op hun deel, zal dit kantoor contact met hen opnemen en hen helpen met de volgende juridische stappen. Door jouw testament op te stellen, kun je enige narigheid tussen familieleden en vrienden na het overlijden voorkomen.

Ondernemingsrecht
Ga je ondernemen of verkeerd jouw bedrijf in een groeifase? Dan is de hulp van een onafhankelijk juridische specialist in het ondernemingsrecht cruciaal. Je moet het notariaat bezoeken wanneer je bijvoorbeeld: de rechtsvorm van jouw onderneming wilt veranderen, de statuten wilt wijzigen, de aandelen wilt wijzigen of een wijziging wilt aanbrengen in het eigendom van jouw onderneming. Dit zijn vaak lastige juridische vraagstukken waar je de hulp van het notariaat goed kunt gebruiken.

Wil jij een bindende afspraak maken tussen twee personen, onderneming of alvast jouw zaken op orde hebben voor later? Als juridisch specialist kan de notaris je dan helpen. Hij stelt bindende contracten voor beide partijen op en kan veranderingen binnen jouw onderneming juridisch vastleggen.

Delen  

7 april 2020

Wat er speelt in de advocatuur

Ben u werkzaam in de advocatuur of wilt u meer weten over wat er speelt in de branche, dan ben u hier op de juiste plaats. In dit blog vindt u de laatste stand van zaken binnen de advocatuur, ook wel General Attorneys genoemd. De advocatuur is veelvuldig in het nieuws, zeker na de recente moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Waar de advocatuur op een enkel geval na, voornamelijk in de anonimiteit opereerde, lijkt dit nu veranderd. In dit blog kunt u informatie vinden over de huidige stand van zaken binnen de advocatuur, vragen stellen en discussiƫren over de uiteenlopende thema's binnen de advocatuur. Tevens kunt u uw ervaringen delen en uw mening geven over de toekomst van de advocatuur in Nederland.<br/><br/>