Posts

Advocatenkantoor voor familierecht inschakelen

Advocaten Blog

Vaak is het erg pijnlijk om uit elkaar te gaan. Of het nu gaat om een echtscheiding, de ontbinding van een geregistreerd partnerschap of het ontbinden van een samenlevingscontract. Het is belangrijk om een deskundig advocatenkantoor voor familierecht in te schakelen, om je te helpen bij de juridische afwikkeling. Wat doet een familierecht advocaat? Een familierecht advocaat houdt zich niet enkel bezig met juridische aspecten bij een echtscheiding, maar op het gebied van allerlei familiebetrekkingen.

14 januari 2021

Waarom een advocaat belangrijk of nodig is

Advocaten Blog

Iedereen kan in zijn of haar leven te maken krijgen met juridische problemen. Hoe goed je ook probeert te leven, niemand is immuun voor problemen met justitie. Dit kunnen heftige problemen zijn zoals geweldsdelicten, maar het kan ook simpelweg bij een overtreding op de weg zijn of het te laat betalen van een boete. Het is belangrijk dat jij altijd de juiste juridische hulp kun verwachten. Een advocaat is cruciaal voor het bijstaan van de overtreder.

27 juli 2020

Wanneer heb je een notaris nodig?

Advocaten Blog

Wat doet een notaris precies en wanneer kun je de juridische hulp inschakelen? Je kunt de hulp en advies gebruiken wanneer je een bindende afspraak moet maken. Dit kan voorkomen in de persoonlijke situatie, maar ook voor zakelijke contracten. Om een duidelijk beeld te geven wat het notariaat precies doet, hebben wij een handig lijstje opgesteld: Huwelijkse voorwaarden opstellen Het huwelijk is natuurlijk enorm romantisch, maar je doet er goed aan om van tevoren al het een en ander op papier te zetten.

7 april 2020

Wat kan een advocaat strafrecht voor u betekenen?

Advocaten Blog

Waar houden strafrechtadvocaten zich mee bezig? Een advocaat strafrecht is, zoals de functienaam van dit beroep al aangeeft, een advocaat die gespecialiseerd is in alle juridische zaken die er bij het strafrecht komen kijken en beschreven staan in het Wetboek van Strafrecht. Advocaten die zich bezighouden met het specifieke juridische deelterrein van strafrecht worden ook wel raadsmannen of raadsvrouwen genoemd. De reden hiervoor is dat deze advocaten hun cliƫnten, de verdachten, met raad en daad bijstaan tijdens het strafproces en hen proberen vrij te pleiten van schuld of verantwoordelijkheid.

28 januari 2020